XVI Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności
Komitet Główny Olimpiady Wiedzy o Żywności mający siedzibę w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego informuje, że organizuje XVI Ogólnopolską Olimpiadę Wiedzy o Żywności.
W roku szkolnym 2013/2014 ustala się następujące okręgi :
- Okręg Katowicki – obejmuje woj. Opolskie, Śląskie i Małopolskie
- Okręg Kielecki – obejmuje woj. Lubelskie, Podkarpackie, Świętokrzyski i część woj. Mazowieckiego.
- Okręg Łódzki – obejmuje woj. Łódzkie
- Okręg Olsztyński – obejmuje woj. Warmińsko- Mazurskie, Podlaskie i część woj. Mazowieckiego
- Okręg Poznański – obejmuje woj. Wielkopolskie
- Okręg Szczeciński – obejmuje woj. Zachodnio-Pomorskie i Pomorskie
- Okręg Toruński – obejmuje woj. Kujawsko-Pomorskie
- Okręg Wrocławski – obejmuje woj. Lubuskie i Dolnośląskie
W etapie I mogą wziąć udział wszyscy chętni uczniowie szkół średnich, technikum po ZSZ, Liceum Profilowanym, Liceum Ogólnokształcącym (uczniowie technikum oraz Policealnego Studium Zawodowego) z danej szkoły, spośród których wyłaniani są reprezentanci do etapu II-go.
W etapie II wyłaniani są kandydaci do udziału w etapie ogólnopolskim.
We wszystkich etapach uczniowie startują indywidualnie.
W roku szkolnym 2013/2014 Olimpiada obejmuje etap szkolny, okręgowy i ogólnopolski. Poniżej przedstawiamy harmonogram poszczególnych etapów.
I etap szkolny - do 11 października 2013 r.
II etap okręgowy - 6 grudnia 2013 r.
III etap ogólnopolski - 27-28 marca 2014 r.
Więcej informacji na stronie www.zsps.poznan.pl